Sæt krydderi på ventetiden

Det kribler i fingrene med at komme i gang når solen skinner, men det er for tidligt at plante udenfor, og her til morgen var der igen rimfrost på min græsplane og på marken udenfor.  Længes efter friske urter, men lidt af ventetiden kan fordrives med duftende krydderier. Derfor holder jeg meget af  grå regnvejrsdage – de er gode til at rydde op i, fx at få styr på alle krydderier i køkkenskabet. Jeg har læst en del om Baharat, en krydderiblanding fra Mellemøsten, så den måtte jeg prøve – og den er sandelig spændende, klæder også en dansk økologisk svinekotelet, spejlæg og stegte kartofler (bare for at nævne de tre , jeg lige har prøvet. Du skal bruge sorte peberkorn, hel koriander og hel spidskommen – 1 spsk. af hver. Desuden 1 fingerlangt stykke hel kanel, 6 nelliker, ca.10 hele grønne kardemomme (eller godt 1/4 tsk. af de sorte frø ), 1 spsk. paprika edelsüss og 1/4 muskatnød. Peber, koriander, spidskommen, kanel, nelliker og kardemomme ristes hurtigt på en tør pande. Når krydderierne knitrer og dufter hældes blandingen i en skål og afkøles. Males til pulver i en elektrisk kaffekværn eller stødes sammen i en morter. Blandes med paprika og revet muskatnød og opbevares i et tætlukket glas, Baharat kan holde sig til nytår.

Peber, koriander, spidskommen, kanel, nelliker, kardemomme, paprika og muskat
Til Baharat: peber, koriander, spidskommen, kanel, nelliker, kardemomme, paprika og muskat
Duftende Baharat
Duftende Baharat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.