Smagen af nytår

… eller bedre sagt: smag på nytår sammen med mig – alle I søde kvinder og milde mænd, som findes derude, uden for mit blogunivers. Skal jeg fortsætte? Jeg mangler respons, men pyt … jeg selv forsømmer også alt alt for tit at give ris eller ros. Men her er mit sidste påfund, en forrygende dejlig granatæblesnaps. Den laves på 5-7 dage og smager så godt, at jeg selv skal passe på med ikke at prøvesmage for meget 😆  – granatæblesnaps er nemlig en flot gave til søde kvinder og milde mænd (se ovenfor).

Du skal bruge 1 pænt stort granatæble, 1,5 spsk. lys rørsukker (almindelig sukker duer også), 1/2 flækket vaniljestang og 5 dl klar Brøndum akvavit eller vodka. Skær toppen (den lille “krone” af granatæblet, del den i kvarte og pil kernerne ud. Der bliver 250-270 g kerner. Kom dem i et sylteglas, tilsæt sukker,  vaniljestang og Brøndum/vodka, luk glasset, ryst blandingen og vent. Efter 5-7 dage er den rubinrøde væde klar til at blive hældt igennem en si. Granatæblekerner har afgivet både kulør og smag, men de smager stadig godt!, brug dem fx i salat.

Granatæblekerner har leveret smag og kulør
Granatæblekerner har leveret smag og kulør
Granatæblekerner, vanilje, sukker og vodka
Granatæblekerner, vanilje, sukker og vodka
Kernerne er sigtet fra, nu er nytårssnapsen klar
Kernerne er sigtet fra, nu er nytårssnapsen klar

4 Comments

  1. Uhm – det er mums. Jeg elsker hjemmelavede snapse og likører. Den skal prøves! Og hvor er det en smuk blog, du har. Med superlækre og delikate fotos. KH Nina

  2. Uhm, hvor ser det godt ud! Den skal jeg lave – jeg elsker hjemmelavede snapse og likører. Og hvor er det i det hele taget en smuk blog, du har . Med superlækre og delikate fotos! Kh Nina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.