Tordenkaffe med kage til

I gamle dage samledes man i køkkenet til tordenkaffe, turde ikke gå i seng, for hvis nu lynet slog ned … Forleden begyndte det at styrtregne og der var torden i det fjerne – den perfekte anledning til at bage en hurtig tordenkage. Om formiddagen havde jeg taget en favnfuld af de sidste flot røde rabarberstilke med ind fra haven, nu skulle de bruges. Ikke til saft, som planlagt, men i en kage uden dikkedarer.

augustbær fra haven
augustbær fra haven

Men hvad med de bær, jeg også havde plukket … solbær, et par hindbær og lidt ribs, nogle stikkelsbær …der var ikke så meget at hente i min (desværre lidt forsømte) forhave, alligevel nok til at nyde høsten fra hånden og ind i munden 😉 Det, der blev tilovers, skulle prøves i en kage. Og det er sjovt så forskelligt en kage smager, når fyldet varieres. Begge er lækre, gode at tage med når tordenvejret er forbi og der er en strandtur på programmet.

Tordenkage med rabarber

  • 175 blødt smør (flydende fedtstof duer også)
  • 175 sukker
  • 150 g mel
  • 75 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 hele æg

Fyld: 200 g rabarber i små stykker, renset vægt eller godt 200 g blandede bær

Kom samtlige ingredienser fra listen i en skål og rør dejen sammen. Rør fyldet i, kom det hele i en lille bradepande, ca. 20×30 cm, og bag kagen i den 175° varme ovn i 40-45 minutter.

sådan en hurtigrørt sandkage med rabarber smager også uden tordenvejr
sådan en hurtigrørt sandkage med rabarber smager også uden tordenvejr
hurtigrørt kage med bær - min anden tordenkaffe-kage
hurtigrørt kage med bær – min anden tordenkaffe-kage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.