Banan-is med vilde jordbær

Jeg synes stadig, at de småbitte vilde jordbær er lækrest fra hånden i munden … men der er nu alligevel andre muligheder. Da jeg ville plukke stikkelsbær i dag opdagede jeg nemlig et mylder af jordbærplanter under de tornede buske. Der var også masser af kvikgræs og andet ukrudt, så det var besværligt at høste bærrene, men jeg fik en stor håndfuld foruden alle dem, som straks landede i munden. Og så tænkte jeg på min banan-is i fryseren …

I min barndom var der noget, der hed “uventede gæster”, og det gjaldt at være forberedt. Min mor havde altid hjemmebag parat, en dåse med småkager i skabet eller en kage i kælderen. Det var dengang. Nu til dags kommer der sjældent uventede gæster, men jeg har altid (hjemmelavet) is i fryseren. Bare til mig/os, men gæster må gerne spise med. Min banan-is er superlækker, den behøver ikke pynt, men bær i kontrastfarve klæder den. Blåbær eller brombær er for resten også fine som tilbehør. Og opskriften kan nemt fordobles! (Det fortjener den, synes jeg)

Banan-is

  • 2 bananer, modne men ikke overmodne
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1/2 dl appelsinsaft
  • 50 g flormelis

Pil bananerne, læg dem i en frysepose, og frys dem i et døgn, gerne længere. Skær de frosne bananer i skiver, blend dem med de to slags saft og flormelis. Du får ca. 3 dl “softice”, som kan spises straks eller fryses til senere brug. Her har jeg frosset min banan-softice i en lille kageform af silikone, så kan isen nemt skæres i portionsbidder.

smovs - is af bananer med vilde jordbær til
smovs – is af bananer med vilde jordbær til

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.