Kartoffellyst

Blå himmel og solskin – og det ser ud til at vare ved, i det mindste endnu en uges tid,  så jeg vover det, lægger mine spirede kartofler i jord.

forspirede Folva
forspirede Folva

Altså ikke dem alle, men jeg vil gå i gang med to krukker.  Store letvægtskrukker er praktiske, de kan nemt flyttes rundt i takt med solen, så den kan varme jorden op. De sidste år har jeg dyrket Ditta, blå Congo og økologiske Elfe kartofler, i år er det Folva. Fra lægning til høst går der 80-100 dage, så hvis jeg er heldig kan jeg tage mine første nye kartofler op i starten af juli. Blå kartofler kunne kun fås i net med 2 kg, jeg var ved at opgive … men fik heldigvis en kartoffelfreak, som også kendte en kartoffelfreak, med på spøgen. Så der bliver også blå kartofler i år.

spirede Blå Congo
spirede Blå Congo

Kartofler skal forspires, de skal ligge lyst og lunt, og det tager et par uger før spirerne er tilpas. Fugt dem med en forstøver indimellem, altså hvis de ser skrumpne ud. Små eller mellemstore kartofler lægger jeg i æggebakker, store kommer i en papkasse.

tre spirede Folva er kommet i jord
tre spirede Folva er kommet i jord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.