Der er sørme lang tid mellem mine indlæg, men pyt – jeg laver dem jo først og fremmest til mig selv, selv om det er dejligt hvis nogen følger med i ny og næ.

Jeg er vild med citroner, især når der kan fås de forrygende flotte fra Amalfikysten. De sælges med blade, som desværre hurtigt bliver tørre – men pyt.
Jeg elsker dem ikke på grund af C-vitamin indholdet, der findes grøntsager og frugt som indeholder mere af dette vigtige vitamin end citron, fx rød peberfrugt eller hyben. Men citroner er smukke og desuden nærmest uundværlige i køkkenet. (Synes jeg). Lige nu, når det er koldt selv om foråret er på vej, er det skønt med friskpresset citronsaft i et glas, lidt honning og kogende vand ovenpå. Og et drys revet citronskal klær både alskens kager og fisk – og tilmed hjemmelavede frikadeller.
Citroner er et yndet motiv blandt kunstner, bedre sagt VAR et yndet motiv. Stilleben med citroner er vidunderlige, selv har jeg aldrig kunnet stå for Georges Braque – tænk, han signerede sommetider sine billeder med en citron ovenpå navnet.
Forresten bør en citron først halveres på langs og dernæst på tværs. Prøv det😊