Påskenyt

Det forsømte forår … ikke værd at skrive om. Men selv om det er iskoldt denne 1. april skal foråret helt sikkert vise sig om et par uger. Min skrivepause skyldes ikke alene manglende lyst at fortælle om livet når det føltes som om alt var gået i stå i haven… Næ, jeg skal flytte om et par måneder, og det kræver oprydning og udsmidning 😱 Og så finder man/jeg ting, som jeg ikke har skænket en tanke i mange år. ÆGCODDLER! Det er porcelænskopper fra Royal  Worcester, lavet i England. De har skruelåg og er fint dekorerede med blomster eller fuglemotiver. De var ganske dyre i sin tid, jeg har kun to, men de er sørme dejlige. Og perfekte til påskesøndags-brunch. Værd at søge efter på loppetorv.

Sådan en coddler skal smøres let med smør, så skal der lægges lidt lækkert i bunden, fx hakket skinke, hakket kogt kyllingekød eller et par rejer. Hæld et råt æg oven på, skru låget på, og sæt coddleren i kogende vand, det skal knapt nå låget. Vent 8 minutter før du tager coddleren op og skruer låget af.  I stedet for en coddler kan du sagtens bruge kokotter eller små kopper, de skal blot dækkes med alufolie.

Coddled æg – påskeæg på engelsk. Der er skinke i bunden og karse på toppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *