De smukke sure bær

Bare smukt – orangerøde bær og blå septemberhimmel

Javist er de sure, de smukke røde rønnebær, som netop nu lyser op i solskin og ikke mindst på de triste gråvejrsdage, vi har alt for mange af.  Pluk en klase eller to og læg de ribbede bær et par døgn i fryseren, så mildnes smagen. Kom dem endnu frosne i et syltetøjsglas og dæk dem med smagsneutral brændevin – klar Brøndum eller vodka. Eller prøv den økologiske BASIS fra Aalborg, den er dejlig mild og har en anelse sødme. Fås i “sylteglas” med 50 cl.

Læg bærrene frosne i smagsneutral brændevin

Allerede efter 3 døgn har bærrene afgivet kulør, alkoholen er blevet svagt rosa, og efter endnu et par døgn nærmer kuløren sig det lyserøde. Vent gerne et par uger før du spæder med mere smagsneutral brændevin efter smag. Rønnebærsnaps passer til sild og kraftige kødretter.

Rønnebær hører med til de vilde fugles vinterføde. Husk at plukke de nederste klaser, du må ikke hoppe højt – der skal blive mad tilbage til dem, der kan flyve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *