Det var så den maj 2018

Kom maj du søde milde … påsken var med regn og tunge skyer. Men senere kom hedebølgen og der blev alligevel gang i alt det grønne, det spirer og vokser derudaf som altid. Men for mig er duftene og lydene det allerskønneste: Den søde duft af blomstrende hvidtjørn og slåen, der rammer mig i skovkanten tidligt om morgenen.Gøens kalden – jeg hørte den første gang lørdag den 5. maj. Desværre havde jeg ikke min pengepung med, den skal man nemlig ryste så snart man hører gøens første kalden – det lærte jeg som barn af min bedstemor. Og så er der svanernes vingesus når de flyver sammen – to eller fem. Og gæssenes snakken, når de drager afsted i flok …

Læskende øko-limonade

Der har været hedebølge de sidste mange majdage, og her er min egen læskende hedebølge-favorit:  citronlimonade. Start med at lave en sukkerlage: Bland 3 dl koldt vand  med 225 g lys økologisk rørsukker. Kog blandingen i 3-4 minutter, tilsæt en strimmel citronskal, lad alt trække til lagen er kold og kasser skallen. Nu skal du skære 2 økologiske citroner i tynde skiver og blende dem med 3 spsk. sukker og 1,5 dl vand. Hæld massen i en si, lad saften dryppe af og pres citronmassen godt med en ske. Gentag proceduren – blend på ny med 3 spsk. sukker og 1,5 dl vand . Og så igen en tredie gang, men nu uden sukker og med 1 dl vand, så al saft og smag trækkes ud af citronpureen. Kasser den. og Rør saften sammen med sukkerlagen og opbevar den koncentrerede limonade i køleskab. Fortynd efter smag med iskoldt vand.

Den koncentrerede limonade skifter kulør når den fortyndes med vand
Limonaden er også en fin velkomstdrik med eller uden noget stærkt.