Nye venner

Det var så den maj, må jeg konstatere. Den søde milde maj, som indimellem levede op til ordene, men alt for ofte bare var koldt og blæsende. Alligevel har jeg igen oplevet at gensynsglæden er og bliver den dejligste glæde! Planterne må have en indre ur – mine valmuer kom med knopper i løbet af natten, og også den sent blomstrende af mine rhododendron har åbnet sig på denne sidste majdag. Ramsløg blomstrer, skovmærke blomstrer, hvidløgenes grønne toppe rækker ud mod himlen og … na ja, ukrudtet pibler også ud af jorden. 😟 Noget af det bedste i maj er at man kan få nye venner. Mine sidste tre nye er wasabi-rucola, smuk og med dejligt stærk smag. Desuden purløg med hvide blomsterskærme, bibernelle og skotsk lostilk. Sidstnævntes blade smager som persille og selleri og løvstikke, som urten er i familie med. Og allerede den spæde blomsterskærm dufter dejligt af honning. Det bliver spændende at gå i køkkenet med de nye venner. Bibernelle er der næsten ingen der kender i DK, det latinske navn er Sanguisorba minorJeg kender urten fra Tyskland, der bruges den ofte i salater, urtesaucer og dressinger.

Fint fligede blade af bibernelle
set mod uret: wasabi-rucola, hvid purløg og skotsk lostilk
Purløg med hvide blomsterskærme
Surdejsbrød med oliventapenade, tomatskiver og purløgsblomster