Så er det nu – slåensnaps

Hjemmelavet kryddersnaps til jul? Jeg er gået i gang med slåensnaps,  det er nemlig nu, de blåsorte bær skal plukkes. Selvfølgeligt går man på rov i fuglenes spisekammer, men  jeg fodrer på livet løs i den kolde tid (også allerede nu), så mon ikke de tilgiver … Du skal vide, at MIN slåensnaps ikke duer til sild – men til så meget andet: stærk ost, kold (ande)steg, kage … og så er den forrygende dejlig som aperitif, som avec og …

Slåen (Prunus spinosa) kan du ikke finde i byen, men tag en tur ud på landet, slåenbuske er meget almindelig i krat og skovhegn. Jeg er heldig, bor med mange slåenbuske rundt omkring mine daglige hundelufteture. Bærrene kan være besværlige at plukke, der er mange spidse torne på grenene. Og bærrene skal have frost for at kunne bruges. Men et døgn eller to eller tre i fryseren kan sagtens gøre dem brugsklare nu.

Opskriften er uhyre enkel: Pluk ca.350 g slåenbær, læg dem mindst et døgn i fryseren, helst to døgn. Prik hvert eneste bær mindst en gang med en træ-tandstikker. ? ja, det er besværligt, men sådan får du saften ud og det lønner sig! Kom bærrene i et bredhalset glas, tilsæt 100 g sukker og 1 fl.vodka (70 cl, mindst 37,5% alkohol). Lad blandingen trække i mindst 4 uger før du filtrerer bærrene fra.

Slåenbær, sukker og vodka - mere behøves ikke til den skønneste julesnaps, som også smager til kaffen
Slåenbær, sukker og vodka – mere behøves ikke til den skønneste julesnaps, som også smager til kaffen
Flot at skue - allerede efter to uger
Flot at skue – allerede efter to uger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *