Fritter med squash

I USA siger man squash, i Italien zucchino og i Frankrig og England siger de courgette og  på latin hedder grøntsagen Cucurbita pepo. Den hører til græskarfamilien og har højsæson nu. Planten er utroligt frodig, når det er varmt, både dag og nat, kan hver squash vokse 7 cm i løbet af et døgn! I år orkede jeg ikke at dyrke dem selv, køber en squash ad gangen i mit økologiske gartneri (Grennesminde). Jeg tog en mellemstor sidst, den vejede 1,2 kg, så der er til mange retter. I dag lavede jeg fritter, små pandekager, en prøve til søndagsbrunch – og de er lækre, både varme og kolde! Du skal bruge 180-200 g squash som rives groft og blandes med 1 tsk. havsalt i en si. Lad alt trække 5-10 minutter, pres strimlerne fri for væde og rør dem i en skål sammen med 1 æg, 1-2 spsk. hakket persille og 2 spsk. mel. Smelt lidt smør på en pande, kom skefulde af massen på og steg fritterne ved jævn varme, 4-5 minutter på hver side.

Revet squash, æg og mel, mere behøves ikke til lækre fritter
Revet squash, æg og mel, mere behøves ikke til  fritter
Steg fritterne langsomt i lidt smeltet smør
Steg fritterne langsomt i lidt smeltet smør
Spis fritterne varme, lune eller kolde, fx med tomater
Spis fritterne varme eller kolde, fx med tomatsalat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *