Melonsorbet

Meloner er sommerens nemmeste dessert. Frugtkødet smager bedst afkølet, skåret i terninger eller både og gerne med friske bær til – jordbær, hindbær, blåbær eller rysteribs. Men jeg sætter også meget pris på melon fra fryseren og da helst med spiselige blomster til. De smukke (men let bitre) appelsintagetes matcher melonsorbet forrygende godt.

Læskende og smuk sorbet af cantaloupmelon med appelsintagetes
Læskende og smuk sorbet af cantaloupmelon med appelsintagetes

Start med at koge en lage af 1,5 dl vand og 150 g lys rørsukker, tilsat en lang strimmel citronskal (fra en økologisk frugt). Lad lagen blive kold. Halver 1-2 cantaloupmeloner med orangefarvet kød, fjern kernerne og skær frugtkødet i terninger, du skal bruge ca. 500 g. Blend melonkød med den kolde sukkerlage og 1 dl citronsaft (helst siet) og frys blandingen. Nemmest i en ismaskine. MEN her er en god fidus: Fyld blandingen i en stor frysepose, luk den, og læg den i fryseren. Nu skal du kramme og nulre posen med jævne mellemrum til massen har sorbet-konsistens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *