Husk kartoflerne

Glemmer du så husker jeg …Ja, jeg husker hvor herligt det er, at grave sine egne kartofler op. Da jeg var teenager hadede jeg havearbejdet, hadede at hyppe kartofler og luge i mine forældres kæmpehave. Men som tiden går … jeg er bestemt ikke blevet mere glad for havearbejdet, men jeg arrangeret mig, dyrker mine kartofler i krukker – og det med at luge … det tager jeg efterhånden helt afslappet. Et liv med livlige hunde sætter begrænsninger … Men kartofler er der altid plads til! Om du nu investerer i en potato pot eller to, eller bruger almindelige store krukker  – du bør ikke snyde dig for den oplevelse det er at høste dine egne kartofler.

De blå Kongo er begyndt at spire
De blå Kongo er begyndt at spire

Jeg har dyrket Ditta og Sava, Engblomme og Elfe – men kan ikke stå for Blå Kongo!  Opdagede dem for få dage siden i den lokale Kvickly – hvor er det rart at kunne købe bare nogle få kartofler – here er otte, perfekt til to krukker 🙂 Kartoflerne er tilmed økologiske, se mere på www.skiftekaer.dk. Check også mit indlæg om kartoffellyst fra april 2015. Forresten har jeg læst, at de blå kartofler skulle være vanskelig at dyrke og at de er modtagelige for skimmel. MEN – det kan jeg ikke bekræfte, og jeg har haft blå kartofler de sidste tre år.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.