Tomatketchup

Det er ikke nogen almindelig ketchup, mere en tyktflydende krydret sovs på basis af tomater, men jeg bruger den som ketchup. Ikke til pølser, men til pålæg, både til en rest steg og en frikadellemad. Jeg smører min ketchup på tortilla wraps  og på kylling og fersk laksefilet før de kommer  i ovnen. Og jeg elsker den på ristet (surdejs)brød! Find dine egne favoritter, og prøv min ketchup når du har mange tomater, måske for mange overmodne, nogle runkne, ikke så pæne … Brug flest af de røde, men du kan sagtens blande med andre farver.

Du skal bruge ca. 1 kg tomater, 300-350 g rørsukker (mindst hvis tomaterne er meget søde), 1 lille stærk Habanero chili eller 2 små røde chilier, 1 dl vineddike og 1 spsk. thailandsk fishsauce. Skyl tomaterne og skær dem i mindre stykker. Blend tomater med hakket chili (uden kerner!). Mos pureen gennem en si i en gryde – den bør være lav, bred og tykbundet. Bring blandingen i kog, tilsæt rørsukker, vineddike og fishsauce, og lad alt snurre uden låg på gryden i ca. 45 minutter. Rør hyppigt. Fyld den tyknede tomatsauce på et glas (3/4 liter), og opbevar ketchuppen i køleskabet.

tomater til ketchup
tomater til ketchup

 

hjemmelavet tomatketchup
hjemmelavet tomatketchup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *