Saftevand med rabarber

Der er sæson for udeliv – nu, i det mindste har vi kalendersommer. Så det gælder om at udnytte de gode timer så længe man har dem. Det behøver ikke at blive til en grill-middag, en lille pause med en læskende drik er mindst lige så rart.

rabarber fra friland
rabarber fra friland

Jeg foreslår rabarbersaft. Der er højsæson for de røde stilke nu. Mine rabarberplanter i forhaven er  godt 20 år gamle, uhyre frodige, og de trænger hvert år til udtynding. De nyplantede rabarber, jeg har i krukker, har det glimrende, men de bør lades i fred i år. Altså – en stilk eller to kan trækkes op men ellers skal planterne have ro. Rabarbersaft er noget det lækreste, vi kan lave lige nu. Du skal bruge 1 kg rabarberstilke uden blade. Skyl stilkene, skær dem i stykker, 3-5 cm lange, og bland dem i en rustfrit stål gryde med 1/2 liter vand. Koges sagte i  ca. 20 minutter, derefter hældes det hele gennem en si. Lad være med at presse mosen, så bliver saften tyk og uklar. Mål den, og kog saften et par minutter med 2 spsk. sukker pr. dl væde. Du kan nøjes med 1 spsk. sukker pr. dl saft hvis du koger en stængel kvan med blade med. Jeg kan ikke forklare hvorfor – men sådan er det bare! Saften fortyndes efter smag med koldt poste- eller mineralvand. Kan også blandes med hvidvin. Og en sjat vodka er heller ikke værst – sent på dagen.

læskende og smuk  rabarbersaft
læskende og smuk rabarbersaft

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *