Kom maj du søde milde

Ja, kom maj du søde milde, bring os sol. Lidt regn er også fin, men lad os slippe for storm og voldsomme byger. På inspektionsrunden blandt mine krukker kunne jeg ikke modstå fristelsen og nippede 17 slags grønt: et blad havesyre, et par “nåle” tripmadam, en tynd og fin rabarberstilk, en dusk brøndkarse, to blade skt. hans urt, et grønt og et violet, en kvist persille og en kvist dild, et blad fransk syre, en dusk fransk estragon, et bladskud ingefærmynte, et løvstikkeblad, et purløgsstrå med blomsterknop, merianblade, et grønt jordbær, et blad marokkansk mynte, en bellis og en selvsået hornviol. Det sjove er, at blandingen giver mening. Det hele kan kombineres til en spændende salat, som sparker  til smagsløgene. Kommer til at tænke på den forrygende kok Søren Gericke; for mange år siden rørte han blåbær i sin vildtpostejfars mens publikummet –  jeg var iblandt –  så undrende til. “Hvad der har sæson sammen passer også sammen” sagde han. Nemlig!

17 lækre fund fra krukkerne
17 lækre fund fra krukkerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.