Forventningens glæde

Gensynsglæde eller forventningens glæde … hvilken er størst? Jeg kan ikke beslutte mig. Netop nu, på de sidste majdage, oplevede jeg nemlig et lille mirakel.  For mere end tre uger siden kom jeg  frø af Phaseolus vulgaris “Neckargold” i jord (i en altankasse). Frø af voksbønner – de gule bælge af Neckargold er i familie med Blauhilde, de blå bønner, jeg skrev om i marts. Jeg lagde frøene i vand et døgns tid for at fremme spiringen, håbede på varme dage, blev skuffet, flyttede altankassen frem og tilbage, så frøene ikke skulle drukne i den regn, denne maj gav os. Jeg var for tidligt på den! Ved det godt. Men tirsdag efter pinse tog jeg altankassen med bønnerne ind og placerede den under vinduet i mit bryggers – der er ca.20° i rummet. voksbønner spirer Og så skete miraklet. Fredag kom spirerne frem, lørdag viste sig de to første krøllede blade, og nu på søndag har de foldet sig ud … jeg kan dårligt få øjnene fra dem! De skal selvfølgeligt ud i det fri så snart (kalender)sommeren er til at stole på. Det bliver spændende at følge dem, mon de gule Neckargold kan leve op til Blauhildes frodighed …

 

så spirer "Neckargold"
så spirer “Neckargold”
efter et døgn
efter et døgn
og nu går det stærkt, voksbønne søndag
og nu går det stærkt, voksbønne søndag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.