Statustid

Jeg handler ikke med noget, men at gøre status er altid godt. Hvad har jeg i mine krukker, er der liv, hvad mangler … For at blive ved mine spiselige vækster – lige nu kan jeg næsten stå og se dem vokse – ramsløg og kvan spurter opad, mod lyset. Det generer dem ikke, at der har været nattefrost igen lige før påske og også nu, i påsken.

Mynterne er også ganske småt begyndt, havesyren forbavser mig, den vokser  hurtigt, men den franske skovsyre er mere sart, har brug for mere tid. Dens skjoldformede blade er endnu knapt på størrelse med neglen på min lillefinger, men de skal nok blive flotte. Løvstikke holder sig tilbage i år, der er kun nogle tykke røde spirer at se i urtepotten, men jeg kender den, er fortrøstningsfuld, den skal nok ture frem når den gider. Og så er der blomsterne, hornvioler, som har overvintret og nu dukker frem bl.a. i rabarberkrukken. Så fine som påskepynt.

Er det alt?  Nej da! Purløg, salvie og timian og vintersar og … Pibeløg og etageløg har også fået grønne toppe og der er endda allerede gang i min franske estragon. Mere om det hele en anden gang. Men bare se på min kvan nu og (gen)se billedet fra sidst i januar, den plante har sandeligt fået vokseværk. Ramsløg sælges i bakker i min lokale supermarked, håndplukkede blade står på etiketten …selvfølgeligt, hvordan ellers? Jeg plukkede mine egne og lavede lige en rulle ramsløgsmør til fryseren. Til grillsæsonen. Hvordan man gør står under Martsglæder.

 

ramsløgsmør
ramsløgsmør

 

kvan i påsken
kvan i påsken

 

påskepynt
påskepynt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *