Rabarberglæde

Kan man det? Rabarber i en krukke? Ja, det kan man godt!  Jeg har rabarber på “friland”, i forhaven – der, hvor hundene ikke kan ødelægge noget – nå, tænker jeg, katte og mus og snegle og ræven, som også lusker rundt om natten … Pyt, sådan er det, vi har overlevet.  Men jeg har nu mindst lige så meget fornøjelse af mine rabarber i krukker. Sidste år brugte jeg forresten en rabarberplante i en flot krukke som en bryllupsgave – der hørte en altan til parrets lejlighed – stor succes!

Det myldrer op i mine krukker, men farverne mangler, og derfor er det så dejligt med de fine røde knytnæver, som rabarberen stikker frem. Det er forrygende og næsten en smule sjofelt at se på hvordan de første krøllede røde blade baner sig vej her sidst i marts. Derefter går det stærkt, bladene bliver grønne og stilkene vokser sig lange. Nu er rabarber ikke bare rabarber, det er godt at have flere sorter. Jordbær rabarber, fx Rheum “Elmsfeuer”, og den smukke “Holsteiner Blut” er mine favoritter. Sidstnævnte dukkede op med de fineste lysegrønne blade netop den dag, urene skulle stilles frem til sommertid. Ingen altan, terrasse eller have uden rabarber!!

Jordbærrabarber Elmsfeuer i starten af marts
Jordbærrabarber Elmsfeuer i starten af marts
Holsteiner Blut sidst i marts
Holsteiner Blut sidst i marts
Holsteiner Blut sidst i juni
Holsteiner Blut sidst i juni
Det første blad af "Elmsfeuer" sidst i marts
Det første blad af “Elmsfeuer” sidst i marts

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.