Blåt til lyst

Blåt har mange nuancer, og det gælder ikke kun kartofler, blomkål, spidskål og broccoli har forlængst gjort rødkålen konkurrence. Den smukke rødviolette blomkål hører til mine favoritter, den gør sig så flot i salater og den pynter gevaldigt,  fx på hjemmelavet yoghurtost. Hvis du ikke kan finde blomkål med kulør så er der måske kulørt broccoli … for resten smager sådan en hjemmelavet yoghurtost også uden pynt.

Du skal bruge en si, og den skal fores med et stykke tyndt, skoldet stof, fx et slidt viskestykke eller et stykke ostelærred. Rør 500 g yoghurt, gerne den græske, med 1 fed knust hvidløg og 1/2 tsk. havsalt, og kom blandingen i sien. Derefter skal du sætte den over en skål og nu skal yoghurten dryppe af i et døgn, om muligt i køleskabet. Vend hele molevitten ud på et fad, træk stoffet af og riv kulørt blomkål over det hele.

violet blomkålyoghurt med revet blomkål

blå broccoli (1) kopi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *